Sportfejlesztés

A Momentum mindenekelőtt a sport politikai befolyástól való függetlenítésére törekedne, melynek érdekében független sportszervezeteket hozna létre és a pályázati rendszert szakmai szempontok mentén, a tehetségre összpontosítva szervezné újra, transzparens módon, az értékelési szempontok és eredmények teljes nyilvánosságra hozatalával.

Szociális sportbérlettel támogatnák a szabadidősportot, az iskolákban egyéni értékelési rendszert vezetnének be, továbbá támogatnák a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetű fiatalok sportolási lehetőségeit. Átlátható szakmai rendszert alakítanának ki független sportszervezetekkel, valamint forráskivonás nélkül megszüntetnék a TAO- támogatások rendszerét.

Az Országos Egészségügyi Pénztáron (OEP) keresztül bevezetnék a testmozgás orvosi receptre történő felírását, valamint az iskolákat és a helyi sportegyesületeket szorosabb együttműködésre ösztönöznék.

A Momentum a sport mellett, a kulturális programok és intézmények, művészi közösségek, illetve a kultúra általános fejlesztésére és támogatására is jelentős figyelmet szánna.