Energetika és Fenntarthatóság

Támogatnák a szél- és naperőművek telepítését: helyi megoldásokkal mindenhol azt segítenék, ami az adottságoknak megfelel. Magyarország adottságait figyelembe véve kiemelten kezelnék a geotermikus fejlesztéseket. Felmondanák Paks2 szerződéseit.

Lakossági energiahatékonysági programot indítanának a lakásfelújításra és a fűtéskorszerűsítésre összpontosítva. Kivezetnék az energiaszektor különadóit.

Új alapokra helyeznék a hulladékgazdálkodást, visszaszorítanák a vegyi eredetű ipari szennyezéseket, elősegítenék az élelmiszer-pazarlás csökkentését.

A városi mellékutcákban csökkentenék a forgalmat, előtérbe helyeznék a parkosítást, fák ültetését, a főutakon pedig összefüggő kerékpárutakat építenének. Támogatnák a vállalkozásokat, hogy autóikat elektromos meghajtásúra cseréljék, valamint elősegítenék a töltési infrastruktúra bővítését.

A közlekedési központokban akadálymentesítési igazgatókat neveznének ki, a közterületeket és a közhivatalokat mindenki számára elérhetővé tennék.

Egységes Környezetvédelmi- Vízügyi és Klímaügyi Minisztériumot hoznának létre, a hatósági árak megállapítását a független energiahivatal feladatává tennék.