Gazdasági Reformok

Az LMP a minimálbért nem adóztatná, és visszahozná a progresszív adórendszert, ez a minimálbér esetében nettó 30%-os, míg az átlagkereset esetében 20% emelkedést jelentene. Magasabb adóterhet pedig a minimálbér hétszeresét megkeresők viselnének.

Egységes jövedelemadót vezetnének be, és csökkentenék az adófajták számát, az egyszerűbb elszámolás elősegítéséért. Csökkentené az élőmunka adóterheit.

Kedvezményes áfa-kulcs vonatkozna az alapvető élelmiszerekre, a tömegközlekedésre, a lakásfelújítási és javító-szerelő tevékenységekre.

Ezeket az intézkedéseket a luxus- és nagybirtokadók bevezetésével, az áfa-csalások felgöngyölítésével, illetve a közvagyon médiából való kivonásával tennék anyagilag elérhetővé.

Az LMP a Paks II, Liget Budapest, Belgrád – Budapest vasút, kormányhivatalok Várba költöztetése, stadionprogram, Ludovika Campus projektek megszüntetésével oldaná meg intézkedéseinek finanszírozását.

A közbeszerzéseket megnyitná a kisvállalkozások előtt, az alvállalkozók számát korlátozná. Minden ajánlat és szerződés nyilvános lenne.

A mezőgazdaságban az LMP állatbarát tartási körülményeket követelne meg a haszonállatok tartásában, illetve a mezőgazdaságban is a környezetkímélő módszereket támogatná, ellenben megadóztatná a környezetszennyező vállalkozásokat.