Korrupció Felszámolása

„Oligarcha-adó” bevezetése, amely a 300 millió forint feletti éves vagyongyarapodásra terjedne ki, és 2002-ig visszamenőleg alkalmazná.

„Földesúradó” bevezetése, mely a vagyongyarapodást vizsgálná felül, különös tekintettel az indokolatlan méretű termőterület koncentrált birtoklására.

„lex Lúdas Matyi” bevezetése, mely dupla büntetési tételt jelentene azok számára, akik hivatalos személyként követnek el bűncselekményt; a politikusbűnözés minősített esetként kerülne feltüntetésre a Btk.-ban.

Parlamenti képviselők kötelező vagyonosodási vizsgálata minden parlamenti ciklus végén, ennek lehetőségét szúrópróbaszerűen fenntartanák a megyei közgyűlések és a települési önkormányzatok képviselőire és az 5000 főnél nagyobb lélekszámú települések polgármestereire is.

Az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgárságát nyilvánosságra hozná, valamint eltörölné a mentelmi jogot, a képviselőket visszahívhatóvá tennék, súlyos esetben a képviselők a választások között is politikailag elszámoltathatók lennének