Menekültügy és Határvédelem

A DK támogatja a közös európai kül-, biztonság- és védelmi politika kialakítását, a közös európai határvédelmet, a Frontex jogosítványainak kiterjesztését, a menekültügy közös európai kezelését, valamint a bevándorló hatékony integrációját segítő intézkedéseket, a kulturális identitásuk tiszteletben tartása, de a terrorizmus és vallási köntösbe bújtatott gyűlöletbeszédek elítélése mellett. A DK szerint hosszabb távon az Európai Parlament felhatalmazásával közös európai haderőre is szükség van, közös parancsnoksággal, emellett meg akarja erősíteni a NATO-szövetségesekkel a bizalmi viszonyt.

A letelepedési kötvényeket azonnal megszüntetnék, az azzal bejutott terroristákkal és bűnözőkkel szemben eljárnának, az ellenséges titkosszolgálatok által működtetett televíziók, rádiók és internetes oldalak működését minden lehetséges eszközzel megakadályozná, önálló cyber haderőnemet hozna létre az új típusú hadviselés kihívásai ellen.

Emelné a honvédek bérét, nemzetőrség néven új tartalékos rendszert alakítana ki, amely növeli az erőforrásokat, kiszélesíti a hadsereg társadalmi alapjait, és érdemben szolgálja az ország területének védelmét.