Magyarország, Mint Európai Uniós Ország

A DK híve az Egységes Európai Piacnak, a közös monetáris és adópolitikának, a szabad és korlátozások nélküli tőkeáramlásnak, az európai energiauniónak, az egységes digitális piacnak, a versenyképes Európai Uniónak.

Az EU-s fejlesztési pénzek esetében a DK a decentralizált végrehajtást szorgalmazná, ennek jegyében az önkormányzatok és azok intézményei lennének a pályázatok kedvezményezettjei, ezzel magasan kvalifikált értelmiségi munkahelyeket hoznának létre vidéken.

Az EU-s kohéziós politika folytatását szeretnék, a kkv-szektor mellett rövid értékesítési láncok kialakítása és önfenntartó, de innovatív termékek és szolgáltatásokat teremtő helyi gazdaságok kiépítése is cél lenne.

A DK külpolitikáját európai patriotizmusra és NATO-tagságunkra építené, támogatná az orosz terjeszkedés visszaszorítását, politikai, gazdasági és titkosszolgálati eszközökkel egyaránt, valamint támogatná a többoldalú szabadkereskedemi megállapodások rendszerét.

A DK a kettős állampolgárságot elfogadja, de a külhoni magyarok választójogát csak akkor engedné megtartani, ha az állampolgár jelenleg vagy korábban huzamosabban tartózkodott Magyarországon, emellett a nyugatra kivándorolt magyarok esetében segítenék a közéleti részvételt.