Korrupció Felszámolása

A DK olyan rendszert akar létrehozni, ahol garanciák zárják ki, hogy a magánérdek újra a közérdek fölé nőjön, melynek érdekében teljes átláthatóságot biztosítana: az állam, az önkormányzatok, valamint intézményeik és vállalataik által kötött valamennyi szerződés a törvény erejénél fogva legyen nyilvános, az állami vállalatok esetében szétválasztaná a tulajdonost, megrendelőt és szabályozót.

Kivizsgálná a korrupciós ügyeket, a felelősöket szigorúan büntetné, a korrupcióval szerzett vagyonokat visszavenné, és ebből a forrásból kárpótolná a jogtalanságok áldozatait.

Szorgalmazza az Európai Ügyészi Szervezet létrehozását a politikusok korrupciós és egyéb büntetőügyeinek felderítésére, ennek létrejöttéig létrehozna egy valóban független hazai ügyészi szervezetet, a Különleges Ügyészi Hivatalt, hasonló feladattal.

A DK rendbe tenné a pártok kampányfinanszírozását, biztosítva a teljes nyilvánosságot: bevezetné a kötelező kampányszámlát, és megtiltaná a Kormány, illetve az önkormányzatok számára a politikai tartalmú hirdetéseket választási időszakban.